•  
  • Engångspipetter Hem
  • Allt om pipetter
  • Pipetter
  • Beställ Engångspipetter Här!
  • Blogg

Prova med vinframställningen hemma

Det är inte alls sällsynt att flertal folk brygger sitt eget vin hemma. Det är en fängslande procedur som genererar möjlighet att experimentera och ta fram skilda sorter.

Det allra första steget är att organisera processen, och att införskaffa ett lämpligt kärl. Reflektera dessutom över vilken typ av jäst som krävs för att brygga vinet. Det gäller att vara noggrann med tanke på att det ökar chansen till att erhålla ett bra resultat. Tänk över vilka bär, frukter eller juice du vill begagna dig av. Det är givetvis något som hör ihop med vilken variant av vin man tänker göra. Det första man tänker på kanske dock är att framställa vin på vindruvor, men det går att göra vin på otaliga olika bär samt frukter.

Ifall man plockar bär för att nyttja till vinbryggningen så är det viktigt att sortera och rensa noggrant. Dåliga bär ska ej användas åt bryggningen, och kvistar ska rensas bort. Risken med att ha kvar kvistar är att smaken på vinet blir omåttligt mycket syrligare vilket genererar en utökad risk för mögel.

Mosa sedan bären och ha därefter i vatten och rör om. Hur mycket bär och vatten som bör ingå beror helt o hållet på recept. Men åt 10 liter vin behövs 4,5 kg bär och 8 liter vatten.

I nästa del av processen krävs ett redskap som kallas ochelemätare. Den kan vara behjälplig för att mäta sockerhalten hos bären alternativt frukterna som används åt framställningen. Oftast brukar det stå på jästpaketen ett korresponderande värde på hur hög sockerhalten bör vara. Vanligt är att man kompletterar med socker och häller i socker till dess värdet uppnås. Var noga med att röra om.

Sedan är det dags att ha i jäst i den fruktmassa som blivit. Annorlunda jästar hanteras olika och på förpackningarna anges oftast hur man bör göra. Anledningen till att det finns olika sorters jäster är för att en del lämpar bättre till fruktigare viner medan andra är mer lämpade för bryggning vid tillfällen då man strävar efter högre alkoholhalt än vanligt.

När vin framställs sker olika processer av jäsningar. Vid förjäsning bör kärlet stå i ca 20-25 grader i 4-6 dagar. När dessa dagar passerat ska vinet tappas om för första gången. Till det behövs ytterligare ett kärl och en sil till bären. Kärnor, skal filtreras bort när man via silen häller från det ena kärlet till det andra. För att inte gå miste om smak bör man tvinga ur den sista saften ur bären.

Mät med ochelemätaren återigen för att kolla sockerhalten och ifall mer socker måste tillsättas. Sedan får vinet stå i jäskärlet till dess det slutat jäsa. Besök Bag I Box Serveringssystem
Tiden varierar alltid beroende på jäst, sockerhalt m.m., men normalt tar det 2-4 veckor. Med hjälp av ett mätglas blir det lättare att mäta sockerhalten.

När jäsningen är färdig bör man tappa om vinet och sila på nytt och ha i vinsvavla samt skaka om. Vinsvavlan hjälper till att konservera vinet. Häll i ännu lite vinsvavla efter en månad och avvakta sedan en månad till innan upptappning av vinet.


  • hembryggning
  • vinbryggning
  • vintillverkning

Share This Post

  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Pinterest

Related Posts

Menu

  • Citronsyra kaffebryggare: Så rengör du effektivt din maskin
  • Är Aromhusets Banan stilldrink ett bra val för att stilla törsten under heta sommarvärme?
  • Citronsyra för att rengöra glasytor
  • Är Aromhusets Grapefrukt & Passionsfrukt stilldrink-koncentrat fri från socker?
  • Hur kommer det sig att Svenskt Kosttillskott saknar premiumversioner av kolloidalt silver?
  • Citronsyra köpa: Dina Bästa Val för Inköp
  • Köp citronsyra: användningsområden och fördelar
  • Kan man sammanföra Ananas-koncentratet/Ananas-tätheten med andra smaker för att framkalla en personligt tropisk dryck?
  • Svenska företaget omdefinierar livsmedelssäkerhet med en fast kostnad för HACCP-certifiering
  • Utforska Den Stimulerande Smaken av Aromhusets Sockerfria Grapefrukt Dryck: En Välgörande och Allsidig Törstsläckare för Varje Situation
  • Aromhusets sockerfria stilldrinkskoncentrat: Framtidens drycker
  • Köpa citronsyra storpack: En grundlig guide för stora inköp
  • Citronsyra avkalkning: Så Får Du Bort Kalkavlagringar Effektivt
  • Glycerin: Användningar och Fördelar
  • Vad innebär det att ha en Ananas \”naturlig\” smak?
  • Kan vattenmelonssmoothien användas som törstsläckare efter motion?
  • Hur det automatiska Pinterest Systemet Fungerar
  • Varför finns inte högklassigt kolloidalt silver på Svenska Kosttillskott?
  • Har sortimentet några vuxenvarianter som liknar smaken av Blodapelsin?
  • Aromhuset Sockerfritt Läskkoncentrat Grapefrukt – Passion: Smaka Renhet Utan Bismak
  • Denna sajt berättar allt om pipetter och pipettering och om engångspipetter
  • Hur hittar jag alla casinon på nätet?
  • Hur kan jag jämföra alla casinon på nätet för att hitta det allra bästa?
  • Privacy
  • Så finner du ditt bästa svenska casino med säkra och trygga spel
  • Så gör du för att hitta det bästa svenska casino
  • Sitemap

Powered by engangspipetter.se