•  
  • Engångspipetter Hem
  • Allt om pipetter
  • Pipetter
  • Beställ Engångspipetter Här!
  • Blogg

Experimentera att göra bubbel vin

Att brygga sitt eget mousserande vin kan vara en mycket invecklad process om du väljer att göra det igenom den traditionella “Methode Champenoise”.

Cider vinsats finns på https://allt-fraktfritt.com/hembryggning-20.

Men det är en alternativ förfarande som ger fantastiska resultat med ett minimum utav möda.

Också mousserande vin kan göras från en antal annorlunda stoff, Chardonnay, Pinot Noir samt Riesling är de föredragna druvsorterna.

Det är bäst att använda en god kvalitet alla druvor alster för att göra bubbel.

Du kommer att behöva en hydrometer innan du börjar brygga din ”champagne”.

Dessa kan köpas ganska kap på webben.

Det är angeläget att utgångspunkten visar mellan 1, 070 och 1, 080 samt ej högre.

Därjämte ska du ett grundläggande hembryggningspaket för de initial bryggningsstegen.

Jag rekommenderar att man använder ölbryggning kapsyler (inte att förväxla med kronkorkar och buteljeringshattar), eftersom de ska funka som en preliminär tryckhållare.

Du behöver oxå en kapsyltång samt ett litet antal hattar för den sekundära bryggningen (till skillnad från bryggning utav andra drycker kräver bubbel flera faser).

1) Börja med ditt bas vin. Följ de vanliga förfarandena för att göra vitt vin opp till slutet av jäsningen.

2) Så snart jäsningen har upphört, begagnad hävert för att flytta vinet till en flexibel spann.

Vinet bör vara en del grumligt, om inte lägga till en del jästsediment från botten av jäsningskärlet.

3) Tillverkar en lätt sockerlag med 25 gram rörsocker per liter vin.

För att göra denna sirap, värm en mix av en del vatten och två delar socker (räknat på volym). Värm till kokpunkten.

Blandningen blir till sirap när kokpunkten är nådd.

4) Rör om sockerlag, mjukt men grundligt, i vinet.

5) Efterträdande steg är buteljering med hävert, flytta vinet omedelbart till champagneflaskor begagnad bara flaskor för mousserande viner, övriga glasflaskor kommer inte att kunna hantera det tryck som byggs upp.

6) Ställ flaskorna upprätt på en kylig plats i 3 månader.

Vinet ska vara klart idag med speciell sediment på botten, om inte låt stå i fler en månad eller tills det är kristallklart.

Efter denna cykel låt dem stå i kylskåp vid 0 C att utfälla kristaller över jästen.

Detta kommer att hjälpa hålla ned jästen när man häller opp.

När flaskorna ska öppnas är en emotionell operation vari det större utav innehållet kan spruta ut om du inte tillverkar det på korrekt sätt.

Såframt man inte är en champion på denna handlag kan detta antagligen vara ett bäst förslag:

Snabbhet är det väsentliga i denna ingrepp om du önskar bibehålla det större utav din mousserande vin.

Placera en tom mottagare på en vinkling framför flaskan som du också vinklar samt ta bort locket på flaskan.

Det tar lång exercis att åstadkomma att flaskan kan öppnas utan att innehållet sprutar ut.

Men om det nu är något som heter ”imponatoreffekt” så är den 100 % när man öppnar din första egentillverkade champagneflaska i glada vänners lag.

Jag har inte skrivit något om den vanliga vintillverkningen som krävs som grund till detta, alla komplement för detta hittar man lätt online. Läs mer om Bag I Box Serveringssystem


  • hembryggning
  • vinbryggning
  • vintillverkning

Share This Post

  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Pinterest

Related Posts

Menu

  • Citronsyra kaffebryggare: Så rengör du effektivt din maskin
  • Är Aromhusets Banan stilldrink ett bra val för att stilla törsten under heta sommarvärme?
  • Citronsyra för att rengöra glasytor
  • Är Aromhusets Grapefrukt & Passionsfrukt stilldrink-koncentrat fri från socker?
  • Hur kommer det sig att Svenskt Kosttillskott saknar premiumversioner av kolloidalt silver?
  • Citronsyra köpa: Dina Bästa Val för Inköp
  • Köp citronsyra: användningsområden och fördelar
  • Kan man sammanföra Ananas-koncentratet/Ananas-tätheten med andra smaker för att framkalla en personligt tropisk dryck?
  • Svenska företaget omdefinierar livsmedelssäkerhet med en fast kostnad för HACCP-certifiering
  • Utforska Den Stimulerande Smaken av Aromhusets Sockerfria Grapefrukt Dryck: En Välgörande och Allsidig Törstsläckare för Varje Situation
  • Aromhusets sockerfria stilldrinkskoncentrat: Framtidens drycker
  • Köpa citronsyra storpack: En grundlig guide för stora inköp
  • Citronsyra avkalkning: Så Får Du Bort Kalkavlagringar Effektivt
  • Glycerin: Användningar och Fördelar
  • Vad innebär det att ha en Ananas \”naturlig\” smak?
  • Kan vattenmelonssmoothien användas som törstsläckare efter motion?
  • Hur det automatiska Pinterest Systemet Fungerar
  • Varför finns inte högklassigt kolloidalt silver på Svenska Kosttillskott?
  • Har sortimentet några vuxenvarianter som liknar smaken av Blodapelsin?
  • Aromhuset Sockerfritt Läskkoncentrat Grapefrukt – Passion: Smaka Renhet Utan Bismak
  • Denna sajt berättar allt om pipetter och pipettering och om engångspipetter
  • Hur hittar jag alla casinon på nätet?
  • Hur kan jag jämföra alla casinon på nätet för att hitta det allra bästa?
  • Privacy
  • Så finner du ditt bästa svenska casino med säkra och trygga spel
  • Så gör du för att hitta det bästa svenska casino
  • Sitemap

Powered by engangspipetter.se