Hur nyttja SÖTNINGSMEDEL för att få perfekt söt smak på något nyttigt tillvägagångssätt?
Det är otaliga såsom knappast kan ha i tanke sej livet utan.
Vill man undvika viktuppgång hittar du det många valmöjligheter idag. Ett sötningsmedel som är populärt är SACKARIN såsom man kan använda med gott samvete.
Tekniken går vidare, SACKARIN är icke mer det enda samt icke heller det effektivaste alterntivet att söta med.
Sackarinet upptäcktes allaredan under 1800-talet och är en form av SÖTNINGSMEDEL som otaliga nyttjar i kaffe och te istället för socker. Då SACKARIN går genom matsmältningen utan att tas upp av kroppen så påverkas ej kroppens insulinnivå av denna form av sötning.
En orsak till att sackarinet är populärt bland sockersjuka. Själva sötningseffekten ligger på omkring 500 gånger mer än strösocker fast inte alla såsom tycker om den metaliska, lite kemiska smaken.
Det finns flera alternativ, exempelvis Sukralos som blivit ett populärt SÖTNINGSMEDEL med få kalorier och såsom smakar riktigt gott.
Här får man oxå cirka 500 gånger sötare effekt än vanligt strösocker och sukralosen går att hetta upp så man kan använda detta medel i bakning. Sukralos äkta sockersmak kommer sig av att det är framställt av strösocker. Ett medel som är något svagare i sötningsgrad är cyklamat.Det här är i själva verket ett samlingsnamn för salter fast ämnet brukas till sötning samt ger upp till 40 gånger sötare styrka än socker.
Ett mycket välkänt SÖTNINGSMEDEL är Aspartam såsom byggs upp av två skilda aminosyror, fenylalanin samt asparaganinsyran. Ser du en vara som marknadsförs för viktkontroll innehåller den antagligen Aspartam och Aspartamet kommer att brytas ned till Fenylanin vid användning.
Aspartam har ett bekymmer, att det smakar kemikalieaktigt.
Förutom de articifiella finns det även helt naturliga och de är väldigt omtyckta
Man har varnat för överdrivet användande av speciellt de articifiella sötningsmedlen Aspartam och SACKARIN de senaste åren om de kan vara skadliga för hälsan.
Många nyttjare av olika sötningsmedel blev glada då Stevia – eller sötflockel såsom det även kallas – introducerades på öppna marknaden.
Stevia finns att tillgå som sötströ och är såsom namnet säger ett slags strösötmedel fast mycket nyttigare än normalt strösocker. Stevias sötströ ger en sötning ca 18 ggr vanligt socker.
Stevians problem är att den har en lakritsaktig, lätt oangenäm bismak. I andra steviasötmedel blandar fabrikanterna ofta i annat för att dölja bismaken men man kan knappast säga ett det fungerar så bra.
Ett alternativ till sötningsmedel är det naturliga Erytritol såsom finns i päron och äpplen. Smakar som strösocker och ser till på köpet såsom strösocker. Komme rpå andra pklats vad gäller smak efter Sukralos.
I vanliga butiker kan det vara omöjligt att hitta både Erytritol och Sukralos men på e-shopparna prisad.se eller allt-fraktfritt.se finns de att beställa.
Articifiella SÖTNINGSMEDEL måste du stoppa i dig enorma mängder av innan det anses vara skadligt.
Om du inte uppskattar stevia och andra naturliga alternativ så kan du definitivt nyttja kända produkter såsom SACKARIN och sukralos. Det är din egen smakupplevelse som ska bestämma vad som ska bli din favorit.
