Prova att producera fantastiskt billigt vin hemma
Inte alla av oss har råd att ha ett glas gott vin på våra bord vid våra måltider.
Men om det nu vore möjligt, skulle alla älska att dinera till ackompanjemang av denna förfriskning.
Vin är en förfriskning som har firats sedan urminnes tider.
Det finns skrift som visar att det bryggdes och fanns med på favoritlistan redan när människan precis hade lärt sig att odla sin mat.
Denna förfriskning rekommenderas för konsumtion av män, kvinnor samt pensionärer.
Det röda druvvinet särskilt har visat en del exceptionella egenskaper vad gäller att förhindra åldrande, liksom att det har flera medicinska fördelar ifall de tas regelbundet med tanke på att det är oerhört rikt på antioxidanter.
För dem som inte kan köpa vin, är allting inte förlorat.
Vem som helst kan göra ett ganska bra vin med ingredienser som kommer från kökshyllan.
Detta inlägg kommer att påvisa dig hur man gör detta.
Innan vi börjar skall jag berätta att det förekommer ett smidigare sätt som också ger ett smakrikare vin. Köp en vinsats från Prestige Classic vinsats från hembryggning.se, prisad.se eller liknande marknadsplats.
Med en aning övning kommer du att klara av att brygga ditt eget billiga vin som i smaker kan konkurrera med de allra ultimata (hmmm).
Vad du behöver för ditt hemgjorda vin
En halv kopp socker
144 gram druvsaft (ca 3 burkar) – se till att dessa är 100 procent druvsaft och ej innehar några övriga tillsatser
En flaska där du kan mäta fyra liter vätska
Två-tre ordinarie ballonger
Vatten – Det rekommenderas att använda destillerat vatten, men du kan använda ditt vanliga kranvatten för att ännu mer krympa kostnaderna
Ett stift som kommer att användas för att åstadkomma en del hål i ballongerna
Vinjäst. Men ifall du inte har det, kan vanligt bagerijäst fungera också fast smaken blir tyvärr därefter.
Kolla på nätet efter ett bra vinjäst, de kostar inte många kronor per färdig flaska.
För nybörjare som behöver lite mer orientering och assistans, skulle det vara bra om du se till att du har med dig en mätkopp, ett gummiband alternativt ett stramt rep, en tratt samt flaskor
Kavla upp ärmarna och gör dig klar att tillverka vin
Ta tratten och häll därefter saften i behållaren.
Häll samtliga 3 burkar (totalt 144 gram) och häll efteråt i dubbelt så mycket vatten.
Om du har tre burkar saft, häll sex burkar vatten.
Skaka alltihop till dess blandningen blir fullständigt homogen.
Vid denna punkt, addera den halva koppen socker.
Skaka igen noga.
Sockret ska helst vara helt löst i slutet av blandningen.
Nu tar vi jästen.
Följ instruktionerna, blanda ut jästen enligt instruktioner och få den färdig för bruk.
När jästen är färdig, addera även denna till blandningen du har och skaka återigen.
När detta har slutförts, binda du ballongen till mynningen av behållaren.
Säkerställ att ballongen har några hål i sig innan du knyter fast den till mynningen av behållaren.
Det finns ett särskilt sätt att binda ballongen till mynningen av behållaren.
Det bör helst vara bra gjort och tätt (här kan du använda snöre eller gummiband att binda med).
Placera behållaren på en varm plats, där den inte bör störas på minst en halv dag (tolv timmar).
Vid slutet av denna tid kommer du att höra poppande ljud av bubblor.
Detta är ett bevis på att jästen fungerar väl.
När dagarna passerar (processen kan ta några 2-3 veckor) kommer ballongen att vara uppblåst innehållandes gas som genereras av jäsningsprocessen.
Så länge ballongen blåses upp är processen igång.
Du kommer att veta när vinet är klart, när ballongen töms.
Ditt vin är färdigt!
Nu måste du tappa det sakta genom en sil i de flaskor du vill lagra det i.
Flaskorna bör företrädesvis ha en mörk färg.
Stoppa in i kylskåpet och njut efteråt av ditt eget vin som kostade närapå inget alls – men det är smaskigt!