Experimentera att göra bubbel vin
Att brygga sitt eget mousserande vin kan vara en mycket invecklad process om du väljer att göra det igenom den traditionella “Methode Champenoise”.
Cider vinsats finns på https://allt-fraktfritt.com/hembryggning-20.
Men det är en alternativ förfarande som ger fantastiska resultat med ett minimum utav möda.
Också mousserande vin kan göras från en antal annorlunda stoff, Chardonnay, Pinot Noir samt Riesling är de föredragna druvsorterna.
Det är bäst att använda en god kvalitet alla druvor alster för att göra bubbel.
Du kommer att behöva en hydrometer innan du börjar brygga din ”champagne”.
Dessa kan köpas ganska kap på webben.
Det är angeläget att utgångspunkten visar mellan 1, 070 och 1, 080 samt ej högre.
Därjämte ska du ett grundläggande hembryggningspaket för de initial bryggningsstegen.
Jag rekommenderar att man använder ölbryggning kapsyler (inte att förväxla med kronkorkar och buteljeringshattar), eftersom de ska funka som en preliminär tryckhållare.
Du behöver oxå en kapsyltång samt ett litet antal hattar för den sekundära bryggningen (till skillnad från bryggning utav andra drycker kräver bubbel flera faser).
1) Börja med ditt bas vin. Följ de vanliga förfarandena för att göra vitt vin opp till slutet av jäsningen.
2) Så snart jäsningen har upphört, begagnad hävert för att flytta vinet till en flexibel spann.
Vinet bör vara en del grumligt, om inte lägga till en del jästsediment från botten av jäsningskärlet.
3) Tillverkar en lätt sockerlag med 25 gram rörsocker per liter vin.
För att göra denna sirap, värm en mix av en del vatten och två delar socker (räknat på volym). Värm till kokpunkten.
Blandningen blir till sirap när kokpunkten är nådd.
4) Rör om sockerlag, mjukt men grundligt, i vinet.
5) Efterträdande steg är buteljering med hävert, flytta vinet omedelbart till champagneflaskor begagnad bara flaskor för mousserande viner, övriga glasflaskor kommer inte att kunna hantera det tryck som byggs upp.
6) Ställ flaskorna upprätt på en kylig plats i 3 månader.
Vinet ska vara klart idag med speciell sediment på botten, om inte låt stå i fler en månad eller tills det är kristallklart.
Efter denna cykel låt dem stå i kylskåp vid 0 C att utfälla kristaller över jästen.
Detta kommer att hjälpa hålla ned jästen när man häller opp.
När flaskorna ska öppnas är en emotionell operation vari det större utav innehållet kan spruta ut om du inte tillverkar det på korrekt sätt.
Såframt man inte är en champion på denna handlag kan detta antagligen vara ett bäst förslag:
Snabbhet är det väsentliga i denna ingrepp om du önskar bibehålla det större utav din mousserande vin.
Placera en tom mottagare på en vinkling framför flaskan som du också vinklar samt ta bort locket på flaskan.
Det tar lång exercis att åstadkomma att flaskan kan öppnas utan att innehållet sprutar ut.
Men om det nu är något som heter ”imponatoreffekt” så är den 100 % när man öppnar din första egentillverkade champagneflaska i glada vänners lag.
Jag har inte skrivit något om den vanliga vintillverkningen som krävs som grund till detta, alla komplement för detta hittar man lätt online. Läs mer om Bag I Box Serveringssystem