Få mumsig päronsmak på ditt kolsyrade vatten med Aromhusets Päron
Päronet är en söt samt saftig frukt som uppskattas lika väl av vuxna som barn. Det plockas från päronträdet som är ett stort, rakt träd som är nästan lika slittåligt som äppelträdet. Päronet är, precis som äpplet, en av få frukter som gärna växer och frodas i vårt sydsvenska klimat och har funnits här sedan Medeltiden. Päronen mognar på sensommaren och har sin skördetid mellan augusti samt september. Päron kan lagras tämligen länge i kall miljö, men är otroligt känsligt för stötar varefter det ruttnar kvickt.
Smaken av ett moget päron är söt samt mjuk och är ingalunda lika syrligt som äpplet. Det finns skilda sorter och både smak samt konsistens varierar. Ett päron kan vara relativt torrt, mjöligt alternativt så saftigt att det är problematiskt med all saft som rinner ur det när man sätter tänderna i det. Oftast används päronet till att ätas som det är, men stundtals görs det också mos alternativt juice.
När Gert Strand skulle ta fram 16 smakessenser för kolsyrat vatten så valde han att göra en essens med smak av Päron. Han var bestämd på att det skulle kunna bli en favorit bland många. Aromhusets Päron är en essens fullkomligt utan socker alternativt sötningsmedel. Både smak och lukt stämmer fullkomligt överens med riktiga päron och att ha päronsmak i sitt bordsvatten är riktigt gott och uppfriskande.
Samtliga Aromhusets smaker går att mixa med varandra. Just Päron är mycket välsmakande som den är eller ihop med Äpple eller Persika. Päron samt Vanilj är också en klockren kombination, om än möjligen en aning otippad.
Det fakta att Aromhusets essenser är fria från socker gör att de ligger enormt rätt i tiden. De kan drickas med gott samvete av både barn och vuxna och är definitivt ett piggare alternativ än typiskt, slätt vatten. Vi dricker överhuvudtaget mer kolsyrat vatten än tidigare och smaksatt kolsyrat vatten säljs det mer av i butikerna är naturellt. Efterfrågan är ofantlig men utbudet är, trots att det är betydligt större än i de flesta övriga länder, ännu någorlunda begränsat. Det finns rätt så många smaker, men smakstyrkan är vanligtvis enormt svag och då och då hade det varit gott med en aning extra smak.
Aromhusets essensflaskor innehåller 30 ml koncentrerad smak och räcker till ungefär 15 liter kolsyrat vatten. Man rekommenderar 2 ml essens per liter vatten för att erhålla en smakstyrka som ligger något ovan den man httar i butikens drycker. Det är dock fullkomligt upp till en själv om man vill ha svagare alternativt starkare smak och med flaskans kapsyl alternativt medföljande doseringspipett är doseringen verkligen oproblematisk.
Man kan använda Aromhusets Päron till färdigt kolsyrat vatten från affären, men vill man spara lite pengar, slit och släp samt göra en god gärning för miljön, så kan man lika gärna investera i en kolsyremaskin och åstadkomma jobbet själv. Det tar inte mer än några sekunder att kolsyra kranvatten och resultatet blir detsamma som det man får från de dyra märkena i närbutikens hyllor. Vad gäller Aromhusets Päron och övriga essenser så passar de lika bra att ha i alla sorters kolsyrat vatten.
