Blii form med GI föda recept
Söker man ett sätt att komma vältränad före sommaren, då kan t. ex. GI föda kosten vara den rätta vägen för dig.
GI i GI mat står för Glykemiskt Förteckning. Det är ett mått som man nyttjar för att se hurdan fort kroppen bryter ner kolhydraterna i somliga livsmedel alternativt rätter. Desto högre GI man innehar, desto snabbare bryts maten minska. GI mat är ett fason att gå ned kilon och äta hälsosammare.
Det finns flertal recept man kan följa via online för olika GI livsmedel, avhängig på det man diggar. Det är bara att besöka de hemsidor som offererar olika recept och starta välja.
Flera utav de recept som är tillgängliga numera via internet använder också grädde i receptet.
Grädde
Grädde är en smaksättare som flertal använder i sina rätter alternativt bakelser. Det är en vattenemulsion utav fetter som man tar ifrån komjölk. Om man har grädde med en fetthalt som är under 40 %, ska man homogenisera den så att den ej skall skikta sig. Men är fetthalten är över 40 % innehar dens fettdroppar kapaciteten att binda luft till en fixerad skum form när grädden vispas. Grädde med en fetthalt över 40 % kallas på grund av detta vispgrädde.
Det är flera olika fason att fixa vispad grädde. Bland andra finns följande två ex, som är de vanligaste sätten som folk runt om i världen väljer vid t. ex. kokkonst utav GI födoämnen:
Vanlig handvisp
Att använda sig utav en vanlig handvisp när man vill äga vispad grädde är något som flertal väljer. Man kan finna handvispar i samtliga sorters former, färger samt stoff som plast alternativt metall. Men dessvärre resulterar en handvisp ofta i att den som blandar får smärta i armen.
Ström visp
Efter är det även valet utav en elvisp som de större hushåll i Sverige redan har. Man kan enkelt handla denna alster genom en vanlig elektronik affär.
Men den alster som rekommenderas utav flera när det handlar om att vispa grädde och är väldigt användbar och effektiv, är den så kallade gräddsifonen.
Gräddsifon
En gräddsifon innehåller en burk, handtag och en patron. Patronerna består av lustgas som tillverkar grädden luftig. När man önskar göra en flink vispad grädde för något man antagligen bakar alternativt lagar, så är det bara att fylla behållaren med grädde samt skruva på en utav dina lustgaspatroner.
Därnäst anländer grädden att komma ut blandat med gasen ifrån patronen. Grädden anländer att vara lätt, exakt som man alltid vill ha att den ska vara, när det är väl vispad, perfekt för GI föda alternativt bakelse.
En gräddsifon kan man skaffa via allehanda sajter online samt dem brukar inte kosta så mycket. Samt med produkten kommer även flertal fördelar inkluderat, som att den är liten och tar inte mycket plats i kylskåpet. Men den viktigaste fördelen är att den kan lagra din grädde absolut som den ska vara i behållaren. Detta är möjligt tack vare att behållaren är sluten.
Lustgasen i patronen är den källa som håller din grädde fräsch, hade det varit luft istället, skulle det gett upphov till nedbrytning av fetter.
Bereda din GI födoämnen i hushållet och begagnad en gräddsifon vid behov utav flink, mjuk grädde.
