Blodsockerbalans med vietnamesisk kanel
Nu har det visat sig att vietnamesisk kanel ger ännu bättre verkan än vad som tidigare varit känt. Gert Strand AB lanserar kvalitetskanel från Vietnam till konkurrenskraftigt pris. Alla gynnas av sänkt blodsocker så prova själv och observera effekterna!
Vietnamesisk kanel och Saigonkanel är detsamma – kärt barn har många namn. Denna kanel härstammar, inte helt otippat, från Vietnam – dock ej från Saigon, utan från landets centrala högland. Saigonkanel är nära relaterad med Kassiakanel, som är den kanel vi i regel kan hitta ute i handeln, men dess egenskaper är starkare på alla sätt.
Om man äter Saigonkanel på daglig basis – en lagom dos tycks ligga på 2-4 gram per dag – så reduceras insulinutsöndringen. Detta skänker en rad skilda goda effekter gällande hälsan, bland annat så spar man lite på sin bukspottskörtel, man undviker jobbiga blodsockertoppar och -dalar som bidrar till huvudvärk, koncentrationssvårigheter och plötslig trötthet, och glukosen i blodet bränns med bättre effektivitet.
Förhöjd insulinkänslighet kan uppnås på flera skilda vis, bland annat med hjälp av träning, Omega-3, Krom och Linfröolja. Kanel ligger likaså där uppe i toppen och nu när undersökningar genomförts på vietnamesisk kanel ökar statusen ännu mer.
Viktigt att skilja kanel från kanel
Om man gör kanel till ett dagligt inslag i kosten med avsikten att stimulera blodsockerbalans så är det viktigt att man har koll på vilken kanel som är den bästa. Det finns lite skilda sorter att botanisera bland så en rask genomgång skadar inte:
• Ceylonkanel kallas ofta för «äkta kanel», denna har lägst halt av kanelaldehyd, och mild smak och doft. Ur blodsockersynpunkt är detta den «sämsta» sorten, men ändå bättre än inget.
• Kassiakanel är betydligt starkare än Ceylonkanel, den är mörkare i färg och skarpare i smak och doft – och de blodsockerbalanserade egenskaperna är effektivare. Det är kaneltypen vi vanligtvis hittar i handeln.
• Vietnamesisk kanel, eller Saigonkanel, är relaterad till Kassiakanelen, men är ännu kraftfullare än sin kusin. Det finns mellan 1-5 % essentiell olja i Saigonkanel och 25 % av denna innefattar det verksamma ämnet kanelaldehyd. Denna sort av kanel har visat sig öka förbränningen av blodsockret upp till 20 gånger, samtidigt som den också ökar insulinkänsligheten. Det är vietnamesisk kanel som Gert Strand AB har valt att införa i sitt utbud.
Insulinkänslighet och ketos
Saigonkanelen är en ren skatt åt hälsan. Kryddan har antibakteriella, antioxidantiska och anticancerogena egenskaper, och därtill verkar den stimulera ett ketogent läge i kroppen.
Personer som inskränker sitt kolhydratintag till ett minimum, t ex anhängare till LCHF (Low Carb High Fat) alternativt Atkins, får så småningom ketoner som primärt bränsle istället för glukos, och ett tillstånd av ketos är i sin tur bäst för fettförbränning. Vissa har dock besvärligt att hamna i ketos, oavsett hur strikta de är med sitt kolhydratsintag, och i dessa fall har ett litet intag av Saigonkanel visat sig skänka fenomenal verkan efter enbart någon dag. Det hänger antagligen samman med en förhöjd insulinkänslighet som kommer efter intag av kanel. En tesked vietnamesisk kanel i morgonkaffet gynnar ett stabilt tillstånd av ketos. jordnötter bantning
.
Handla din Saigonkanel från Gert Strand AB så vet du att du erhåller färsk vietnamesisk kanel i toppklass!
