•  
  • Engångspipetter Hem
  • Allt om pipetter
  • Pipetter
  • Beställ Engångspipetter Här!
  • Blogg

Producera goda viner direkt i hemmet

För att vin ska få kallas vin måste det i enlighet med EU:s definitioner framställas på pressade vindruvor. Men det är beteckningar som är föreliggande inom den etablerade massindustrin av vin. Faktum är att man kan ägna sig åt i grunden liknande procedur men använda sig av andra bär som inte är vindruvor, och vi kallar det likväl vin. Utöver vinframställning på allehanda bär är det också vanligt förekommande att man brygger vin på olika frukter alternativt juicekoncentrat av olika slag. Klicka här nu för mer info Bordsvattenarom 270 ml ger 135 liter

Vinframställning hemma är en spännande arbetsgång att följa. I fall då man inte brygger utifrån en färdig vinsats så har man möjlighet att välja vilka bär alternativt frukter som vinet ska bestå av. Under sommaren och hösten är det helt utmärkt att plocka bär till en kommande egengjord vinsats. Låt bären förvaras i kyla och mörker till dess det är dags.

Centralt i det initiala skedet av bryggning är att se till att ha ren utrustning och också fräscht vatten. Orenheter, föroreningar eller annat i vattnet innebär bismaker och kan i värsta fall förstöra vinet helt å hållet. Det är således en bra idé att tillämpa aktivt kol för att rena vattnet som ska användas till bryggningen.

Aktivt kol förekommer i formerna pulverkol, granulerat kol eller högtryckspressat format kol. Vilken rengöringsförmåga det blir beror fullkomligt på kolets kvalitet, dess yta i kvadratmeter per gram och porstruktur. Effektivt är att sila vattnet genom granulerat aktivt kol eller att använda pulverkol för att slamma upp det. Låt reningen förekomma i rumstemperatur.

För att komma igång med själva bryggningen när planering och rengöring är färdigt, så behövs en brygghink på ungefär 30 liter. Den måste ha ett vattenlås som ska vara placerat vid gummit på hinklocket. Det brukar blidas skum under jäsningen de första dagarna och är hinken för liten så kommer mäsk pysa genom vattenlåset.

Senare i processen när den så kallade förjäsningen är färdig så ska vinet tappas om. Då krävs en större jäshink. För att tappa över vinet från ena hinken till den andra så är det nödvändigt med en sughävert. En annan mycket betydelsefull del av utrustningen är en oechslemätare som är till åt att dosera sockerhalten i musten. Även ett mätglas är nödvändigt som är stort nog att oechslemätaren får plats. En lagom storlek på mätglaset brukar vara 100 ml.

Det är inte alltid enbart sockerhalten som genererar utslag på flytvikten. Beroende på vilka bär alternativt frukter som används så påverkar dess olika mängder extraktämnen utslaget. Det är betydelsefullt att ha det i åtanke under bryggningens gång.

Mellan varven är det nödvändigt att ta prover av vinet. Det bästa är att mäta upp ca tre deciliter vin i ett litermått. Ta mätglaset till hjälp och fyll upp 100 ml och sänk därnäst ned oechslemätaren för att därefter läsa av värdet. Glöm inte bort att anteckna samtliga uppgifter och helst föra en noggrann och precis bryggjournal. Det är angeläget att följa utvecklingen av processen för att inte i slutändan bli förvånad. Ta följaktligen självklart även smakprov och låt vinet smakas av länge i munnen.

I slutskedet av processen får vinet stå i jäskärlet i cirka 2-4 veckor, vilket beror på vilken jäst som används, sockerhalt m.m. Tappa om vinet och filtrera på nytt när jäsningen är redo.


  • hembryggning
  • vinbryggning
  • vintillverkning

Share This Post

  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Pinterest

Related Posts

Menu

  • Citronsyra kaffebryggare: Så rengör du effektivt din maskin
  • Är Aromhusets Banan stilldrink ett bra val för att stilla törsten under heta sommarvärme?
  • Citronsyra för att rengöra glasytor
  • Är Aromhusets Grapefrukt & Passionsfrukt stilldrink-koncentrat fri från socker?
  • Hur kommer det sig att Svenskt Kosttillskott saknar premiumversioner av kolloidalt silver?
  • Citronsyra köpa: Dina Bästa Val för Inköp
  • Köp citronsyra: användningsområden och fördelar
  • Kan man sammanföra Ananas-koncentratet/Ananas-tätheten med andra smaker för att framkalla en personligt tropisk dryck?
  • Svenska företaget omdefinierar livsmedelssäkerhet med en fast kostnad för HACCP-certifiering
  • Utforska Den Stimulerande Smaken av Aromhusets Sockerfria Grapefrukt Dryck: En Välgörande och Allsidig Törstsläckare för Varje Situation
  • Aromhusets sockerfria stilldrinkskoncentrat: Framtidens drycker
  • Köpa citronsyra storpack: En grundlig guide för stora inköp
  • Citronsyra avkalkning: Så Får Du Bort Kalkavlagringar Effektivt
  • Glycerin: Användningar och Fördelar
  • Vad innebär det att ha en Ananas \”naturlig\” smak?
  • Kan vattenmelonssmoothien användas som törstsläckare efter motion?
  • Hur det automatiska Pinterest Systemet Fungerar
  • Varför finns inte högklassigt kolloidalt silver på Svenska Kosttillskott?
  • Har sortimentet några vuxenvarianter som liknar smaken av Blodapelsin?
  • Aromhuset Sockerfritt Läskkoncentrat Grapefrukt – Passion: Smaka Renhet Utan Bismak
  • Denna sajt berättar allt om pipetter och pipettering och om engångspipetter
  • Hur hittar jag alla casinon på nätet?
  • Hur kan jag jämföra alla casinon på nätet för att hitta det allra bästa?
  • Privacy
  • Så finner du ditt bästa svenska casino med säkra och trygga spel
  • Så gör du för att hitta det bästa svenska casino
  • Sitemap

Powered by engangspipetter.se