Att brygga eget vin kräver förberedelser
Hemmaframställning av vin är en bok som noggrI boken Hemmaframställning av Vin förklaras mycket utförligt och omsorgsfullt hur man framställer sitt eget vin på bästa vis. förklarar hur vinberedning går till. Författaren till boken, Kjeld Erlandsen betonar bland annat vikten av god förberedelse före vinbryggningen. Det är betydelsefullt att ta förberedelserna med stort allvar. Det gäller såväl nybörjare som de med längre erfarenhet av vinbryggning. Varje bryggsats är nämligen exklusiv och slarvas det med någonting så kan det stundtals påverka slutresultatet markant.
Först och främst ska man bringa ordning i processen genom att skriva ner allt som behövs fram till fulländad produkt. Gör en förteckning över allting som bör köpas. På så vis får man en otvetydig överblick och eliminerar risken att förbise något väsentligt. Kontrollera också att den utrustning som ska användas är ren och att den såklart funkar.
Att vara bra rustad kan bespara dig många felaktigheter under processens gång, och därjämte undgår du att eventuellt mista humöret på vägen. Läs således noggrant samtliga bruksanvisningar (ifall så finnes) för varje enskilt område. Att läsa bruksanvisningar efter bryggning är ju inte optimalt, om än bättre att inte läsa alls med tanke på att det kan underlätta inför nästa bryggning. Whiskylikörer
Att föra någon typ av bryggjournal är att föredra. Alltsammans som tillsätts bör noteras. Tänk om du till exempel lyckas brygga drömmarnas vin som du så gärna vill brygga på nytt, men som du inte minns hur du gjorde. Samma sak gäller för odugligt vin. Vad gick snett i processen? Med en bryggjournal kan du enkelt lokalisera moment och tänka om inför nästa bryggning.
